web analytics

Antalya Akvaryumu ziyaretçi sayısı 1 milyona yaklaşıyor

Antalya Akvaryumu ziyaretçi sayısı 1 milyona yaklaşıyor

Antalya Akvaryum olarak şehrin bir parçası olduklarını belirtirken 2022 yılında 800 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Antalya Akvaryum Genel Müdürü İsmail Arık, 2023 yılında ise hedeflerinin 900 bin sayısını geçmek olduğunu söyledi.

Emsal olmaya çalışıyoruz!

İsmail Arık yaptığı açıklamada, “Antalya Akvaryum şehrimizin bir parçası. Şehrin ismini de sorumluğunu her zaman üzerinde taşıyor. 2022 yılında Antalya Akvaryum olarak 800 binin üzerinde ücretli misafir ağırladık. 2023 yılı hedefimiz 900 bin sayısını geçmek. Burada ticari bir kaygı olmasıyla birlikte yaşamak zorundayız. Maliyetlerimizi karşılamak ve kar amacıyla kurulmuş bir işletmenin yöneticisi olarak da bu sorumluluğu da sürdürmek zorundayız. Ama aslen Antalya Akvaryum’un kuruluş amacı, Antalya’da yerli ve yabancı misafirlerimizin şehir içinde daha çok hareket edebildiği göstermek. Ve şehir içinde daha fazla hareket edebilmesi için imkanlar sunmak. Antalya Akvaryum böyle bir ürün. Antalya Akvaryum, Antalya’ya gelen  geçen yılki 14 Milyon, bu yıl beklenen 16 milyon turistin 240 km. sahil şeridinde şehir içinde hareketliliğini sağlamak amacıyla çalışıyor. Birinci amacımız, Tekirova’dan 80 km. Alanya Mahmutlar’dan 160 km. mesafedeki 140 km.lik sahil şeridinde, misafirlerin hareketliğini arttırmak. Antalya Akvaryum adına biz bunu sağladığımızı düşünüyoruz. Bu amaçla kurulmuş diğer işletmelere ve gözbebeğimiz olan seyahat acentelerimizin bu konuda yapıkları çalışmalara da emsal olmaya çalışıyoruz. Bu görevimizi de yerine getirdiğimizi düşünüyoruz.”dedi.

Canlı birey ve tür sayımızı arttıracağız!

Arık, Akvaryum olarak canlı birey sayısını tr ve sayı olarak da arttırmayı planladıklarını belirtirken“Antalya Akvaryum olarak 2022 yılında 250 ayrı türde 10 binin üzerinde canlı bireyimiz vardı.Bu sayıyı bu yıl tür olara 300’e yaklaştırmak, canlı birey sayısını da 14-15 bin birey mertebesine çıkarmak için çalışmalarımız devam ediyor. “diye konuştu. (Halil Öncü)