web analytics

ATM 2024’te Türkiye’den Gövde Gösterisi: Yeni Destinasyonlar ve İşbirlikleri Öne Çıkıyor

ATM 2024’te Türkiye’den Gövde Gösterisi: Yeni Destinasyonlar ve İşbirlikleri Öne Çıkıyor

Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen ATM 2024 fuarı, Türkiye’nin turizm sektöründe attığı büyük adımları sergileme fırsatı sunuyor.

Dubai Emiri Raşid el-Maktum tarafından açılan bu büyük etkinlik, 165’ten fazla ülkeden gelen 2.300 katılımcıya ev sahipliği yapıyor.

Türkiye, İspanya ve Fransa gibi geri dönen ülkelerle birlikte, Çin, Makao, Kenya, Guatemala ve Kolombiya gibi yeni destinasyonları da tanıttı. Fuar, bu yıl toplamda 41 bin ziyaretçiyi ağırlamayı hedefliyor.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) başta olmak üzere, Mercan DMC ve İstanbul Ticaret Odası gibi önemli kuruluşlar, fuarda Türk turizm sektörünün uluslararası pazarda nasıl bir güç olduğunu gösteriyor.

TGA, ayrıca Emirates ile işbirliği yaparak Türkiye’nin turizm destinasyonu olarak görünürlüğünü artırmayı amaçlıyor.

Ortaklık anlaşması için, Emirates’in Avrupa’daki Ticari Operasyonlardan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Thierry Aucoc ve TGA Genel Müdürü İsmail Bütün bir araya geldi, imzalar atıldı.

Fuarda, Türkiye’den büyük bir katılım olduğunu belirten Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, “Bu yıl başarılı bir başlangıç yaptık. Özellikle son iki haftada turizmde gözle görülür bir yükseliş trendi var,” dedi.

Eresin, bu yılki fuarın Türkiye turizmine olumlu yansıyacağını ve 60 milyon turist hedefine ulaşma yolunda önemli bir adım olduğunu vurguladı.