web analytics

Pegasus Havayolları Almanya uçuşları başlıyor

Pegasus Havayolları Almanya uçuşları başlıyor

Pegasus Havayolları 15 – 21 Haziran’da bşlayacak Almanya uçuşları ile ilgili olarak acentalara duyuru yaptı. Duyuru şöyle;

“Değerli Acentelerimiz,

Bu duyuruyu hazırlamanın ve sizlerle paylaşmanın heyecanı içerisindeyiz! Uçaklarımızı yeniden havada görmek hepimizi ilk gün ki kadar heyecanlandırıyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeni ile verdiğimiz uzun bir aradan sonra dış hat seferlerimizin ilk müjdesini sizlere vermekten mutluluk duyuyoruz. Bu süre zarfında bizlerden desteklerini esirgemeyen sizlere ve değerli yolcularımıza, gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ediyoruz.

Dış hat tarifeli seferlerimize ilk olarak Almanya uçuşlarımız ile başlıyoruz. Aşağıdaki tabloda 15 – 21 Haziran 2020 haftasına ait detaylarını bulabileceğiniz tarifemizin ve ülkelere kabul koşullarının detaylarını bulabilirsiniz.

22 Haziran 2020 itibariyle geçerli uçuş tarifemiz ise rezervasyon sistemimiz üzerinden satışa açılmıştır.

TÜRKİYE VARIŞLI SEFERLERİMİZ İÇİN: Sadece aşağıdaki şartları taşıyan kişilerin Türkiye’ye girişine izin verilmektedir:

T.C. vatandaşları (Almanya dışında ikamet edenler dahil, örneğin: Belçika, Hollanda.

Mavi kart sahibi kişiler

Türkiye’de oturum iznine sahip kişiler (Almanya dışında ikamet edenler dahil)

Türk vatandaşı ile evli olup Türkiye?de ikamet eden yabancı uyruklu eşlerin aile cüzdanı veya onaylı nüfus kayıt örneği ibraz etmeleri

Evliliklerini henüz ülkemiz nüfus kütüklerine tescil etmemiş/edememiş olan vatandaşlarımızın, bu evliliklerini yurt dışı temsilcimize tecil edilmesi/belgelendirilmesi şartıyla, yabancı uyruklu çocuklarının ise bu evlilikten doğmuş olduğunu gösteren belge ibraz etmeleri kaydıyla yolcularımız uçuşa kabul edilecektir.

Türkiye’ye giriş yapacak kişilerin Sağlık Bakanlığı talimatı doğrultusunda evlerin de 14 günlük karantina uygulaması kapsamına girmeleri gerekmektedir.

ALMANYA VARIŞLI SEFERLERİMİZ İÇİN: Sadece aşağıdaki şartları taşıtan kişilerin Almanya’ya girişine izin verilmektedir:

Almanya vatandaşları

Almanya tarafından verilen oturum iznine sahip kişiler

17 Mart 2020 tarihinden sonra düzenlenmiş olan C tipi ve D tipi vize sahibi kişiler.

D tipi vizeler için şartlar:

AB vatandaşı ile aile birleşimi için düzenlenmiş olması

Önceden kullanılmış olan eğitim ve iş amaçlı vizeler

İlk kez giriş yapacak kişiler kabul edilmeyecektir (İlaç sektörü, gemi adamı, mevsimlik çalışan, tarım, medya veya metal sektöründe çalışanlar hariç)

Varış noktalarının Almanya olması gerekmektedir. (Örneğin: Belçika?ya seyahat edecek olan D tipi vizeler kabul edilmeyecektir.

Almanya üzerinden ikamet ettikleri komşu ülkeye transfer yapacak olan Avrupa Birliği vatandaşları ve Avrupa Birliği üyesi olan ülkeye dair oturumu olan diğer ülke vatandaşları (transferin nasıl yapılacağına dair belge gerekmektedir. Örneğin: Transfer uçuş bileti)

İş amaçlı seyahatlerde bulunacağına dair kanıtları olan yolcular (Örneğin; Askeri personel, gemi personeli, taşımacılık faaliyetinde bulunacak kişiler, diplomatlar, bakım personelleri, gıda endüstrisi personeli vb.)

Almanya üzerinden kendi ülkelerine transfer uçuş gerçekleştirecek kişiler (Devam uçuş biletlerini beyan etmeleri gerekmektedir.)

Turistik veya aile ziyareti amaçlı seyahatlerde Gri veya Yeşil pasaport sahibi kişiler kabul edilmeyecektir.

Almanya’ya giriş yapacak kişilerin eyalet kurallarına istinaden kendi evlerin de 14 günlük karantina uygulaması kapsamına girmeleri söz konusudur. (Gemi adamları hariç)

Bu seferlerimize düzenleyeceğiniz biletlerinizde vatandaşlık bilgisinin önemini hatırlatır, belirtilen koşulları sağlayamayan misafirlerimizin uçuşa kabul edilmeyeceğini bildirmek isteriz.

Tüm yolcularımıza uçuşları ile ilgili güncel bilgilendirmeleri zamanında yapabilmemiz (COVID-19 kapsamında Sağlık Bakanlığı talebi üzerine; yolculara ulaşılması söz konusu olup) için rezervasyonda yer alan iletişim bilgilerinin PNR’da yer alan bir misafirimize ait olması gerekliliğini ve önemini de tekrar hatırlatmak isteriz.

Yeni uçuş döneminde uygulanacak önemli değişiklikleri ve alınması gereken önlemlerin yolculara bilet satış aşamasında aktarılması konusunda yayınladığımız duyuruların detaylarını yolcularımız ile paylaşmanızı rica ederiz.

Bilgilerinize sunar, bol satışlar dileriz.

Saygılarımızla,

PEGASUS HAVA TAŞIMACILIĞI A.Ş.”