web analytics

27 Temmuz 2024, Cumartesi

Profesyonel Bir Ajanın Seyahat Güvenlik Taktikleri

Profesyonel Bir Ajanın Seyahat Güvenlik Taktikleri

Eski CIA ve FBI ajanı olan Tracy Walder, seyahat ederken güvende kalmak için üstün ipuçlarını açıkladı. Walder, otelde hangi katlarda konaklanması gerektiği ve özel kiralamalardan kaçınılması gerektiği gibi konularda önerilerde bulundu.

2000 ile 2005 yılları arasında CIA’de görevli olarak ve FBI’da özel ajan olarak çalışan 44 yaşındaki Walder, yurtdışı görevlerinde ekstra önlemler almayı öğrendi. Şimdi Dallas merkezli ceza hukuku profesörü olan Walder, bir TikTok videosunda kapı durdurucu kullanma, aileyle seyahat programını paylaşma ve panik butonu uygulamasını indirme gibi güvenlik ipuçlarını paylaştı.

Yabancı bir ülkeye adım atmadan önce Tracy, bölgedeki herhangi bir tehdidi araştırıyor ve acil bir durumda konumunu kişi listesindeki kişilere bildiren bir uygulama kuruyor.

Otel ziyaretlerinde, Tracy, acil durum erişimi için yeterince alçak ancak zemin katta girebilecek muhtemel izinsiz girenlerden uzakta bulunan üçüncü ile altıncı katlar arasında bir odada kalmayı tercih ediyor. Hangi kat seviyesinde kalırsanız kalın, odayı ‘kilitliyor’ ve kapısına ‘güvenlik kilidini’ koyuyor.

Kapıyı kilitledikten sonra, Tracy, daha fazla güvenlik sağlamak için bir kapı durdurucu koyuyor ve bazı otellerin bunlara veya güvenlik mandallarına sahip olmadığını belirtiyor.

Tracy, önerilerini uygulamada ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Florida’ya yaptığı son gezide, birinci kattan dördüncü kata taşınmasını istedi.

Tracy, güvenlik protokollerinin “şimdi ikinci doğa” olduğunu belirtiyor.

Bir seyahati sırasında otelinin onu daha yüksek bir kata taşımaya “karşı çıktığını” belirten Tracy, kapının altına “havlu koymak” zorunda kaldığını söyledi.

Tracy, “Benim umudum, insanlara farklı güvenlik kontrolü varyasyonları sunmak ve kontrol edebilecekleri veya zaten sahip oldukları şeyleri kullanmalarını teşvik etmektir” dedi.