web analytics

Rusya’da 1 şehir daha e-vize’ye geçiyor

Rusya’da 1 şehir daha e-vize’ye geçiyor

Vizesiz rejime sıcak bakmayan Rusya, vize rejiminde kolaylıklar sağlama yolunda bir adım daha atıyor. Moskova, şu anda Türk vatandaşlarının da uzak doğudaki Vladivostok şehrinde yararlanabildiği elektronik vize uygulamasını yaygınlaştırıyor. RBK’nın haberine göre, yakında Baltık kıyısındaki Kaliningrad’a da elektronik vize ile seyahat edilebilecek.

Rusya’da Çin, Japonya, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, Hindistan, İran, Türkiye, Suudi Arabistan’ın da dahil olduğu 18 ülkenin vatandaşları, kolay alınan elektronik vize ile en fazla sekiz gün süreliğine Vladivostok’u ziyaret edebiliyor.

Kaliningrad Valisi Anton Alihanov, Vladivostok için uygulanan listenin genişletilmesi talebiyle İçişleri Bakanlığı’na başvurduklarını açıkladı.

Kaliningrad ilini 53 ülkenin vatandaşlarının elektronik vize ile ziyaret edebileceği, AB ülkelerinin yanı sıra Norveç, İzlanda,İsviçre, Sırbistan, Makedonya gibi ülkelerin de bu listeye dahil olduğu belirtildi.

Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkanı Oleg Safonov, elektronik vize sistemini Rusya genelinde uygulamanın ülkeye turist akışında ciddi artış sağlayabileceğini söylemişti.(Turkrus)