web analytics

27 Temmuz 2024, Cumartesi

Şarm El-Şeyh’de Afrika Turizm Forumu Başladı

Şarm El-Şeyh’de Afrika Turizm Forumu Başladı

Mısır’ın Şarm El-Şeyh kenti, bugün 20’den fazla ülkenin turizm profesyonellerini ağırlıyor. Dünya turizm sektörünün önemli şirketleri, Afrika Turizm Forumu’nda buluşuyor.

Turizm sektörünün önde gelen firmalarının 2024-2025 turizm planlarını ele aldığı Afrika Turizm Forumu’nun ilk günü, Sharm El Sheikh Uluslararası Kongre Merkezi’nde yoğun bir tempo ve coşkuyla geçti. Etkinlik, sabah erken saatlerde açılış konuşmalarıyla başladı.

ATF Kurucu Başkanı Selçuk Meral konuşması

Organizasyonun ev sahipliğini üstlenen ATF Kurucu Başkanı Selçuk Meral, açılış konuşmasında insanlığın beşiği Afrika’da, Mısır’ın gözde turizm destinasyonlarından Şarm El-Şeyh’de katılımcıları ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Meral, “Tüm dünyadan gelerek bugün bu salonda yer alan turizm profesyonelleri ile ana kıta Afrika’da turizmi geliştirmek için gerekenleri konuşacağız” dedi.

Meral, Mısır’ın Afrika’nın dünyaya açılan en önemli kapısı olduğunu ve bu önemli organizasyonu düzenlemek için Mısır’ı seçmelerinin en önemli sebebinin bu olduğunu vurguladı. Meral, “Bu potansiyeli değerlendirerek dünyayı Afrika ile buluşturmak istiyoruz” dedi. “ATF Türkiye ve ATF Egypt ile yeni pazarlar ve vizyonlar kazanarak Afrika’yı, Avrupa’yı, Asya’yı ve tüm dünyayı harekete geçirebiliriz” ifadelerini kullandı.

Afrika Turizm Forumu’nun birinci günü, Sharm El Sheikh Uluslararası Kongre Merkezi

Etkinliğin, turizm adına muhteşem bir yolculuğun başlangıcı olduğunu belirten Meral, Mısır devletine, Rixos otellerine ve Rixos Otelleri Mısır partneri olan Nassar Abdülatif’e teşekkür etti. Meral, “Bu yeni dönem rekabetin değil birlikteliğin dönemidir” dedi.

GAFI – Yatırım ve Serbest Bölgeler Genel Otoritesi Başkan Yardımcısı General Yasser Abbas, açılış konuşmasında Afrika’da turizmi, özellikle Mısır’a odaklanarak konuşmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti. Abbas, “Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi liderliğindeki hükümetin altyapıyı güçlendirme, güvenliği artırma ve sürdürülebilir turizm uygulamalarını teşvik etme çabaları etkileyici sonuçlar vermiştir” dedi.

Abbas, “Mısır’ın turizm sektöründe yatırım için teşvik edici ve elverişli bir ortam sağlamayı taahhüt etmekteyiz” dedi. Afrika’da ve özellikle Mısır’da turizmin geleceğinin parlak olduğunu söyleyen Abbas, “Yatırım politikaları ve ortaklıklarla, kıtamızın en iyi yanlarını dünyaya sergileyen canlı ve dirençli bir turizm sektörü yaratabiliriz” dedi.

Güney Sina Valisi General Dr. Khaled Fouda Siddiq ise, Afrika Turizm Forumu’nun Afrika kıtası ve ülkeleri için önemli bir forum olduğunu belirtti. Siddiq, “Şarm El Şeyh’in tarihi boyunca elde ettiği rakipsiz başarının ardından bu foruma ev sahipliği yapmaktan onur duyuyoruz” dedi.

Siddiq, “Turizm endüstrisinin Afrika ülkelerimizin ekonomilerinin ilerlemesinde oynadığı rol büyüyor” dedi. Siddiq, “Yaklaşık 30 ülkeden 2000 katılımcının yer aldığı bu önemli foruma Mısır ve birçok Afrika ülkesinden Yatırım ve Turizm Bakanlıklarının yoğun katılımı da bunu teyit etmektedir” dedi. Siddiq, “Bu önemli forumdan azami başarı elde etmek için büyük umutlarımız ve büyük hedeflerimiz var” ifadelerini ekledi.