web analytics

27 Nisan 2024, Cumartesi

Tarihe saygı

Tarihe saygı
Fransizlarin Ulusal seyahat acentaları birliği 1924 yılında kuruldu, nerdeyse bizim cumhuriyetimiz ile yaşıt.
Alman seyahat acentalari birligi 1951 yılında kuruldu, şimdi 73 yaşında,
İngiliz Seyahat acentaları birliği 1957 yilinda kuruldu.
Yukarıda adlarını saydığım birliklerin kurucularının hiçbiri artık hayatta değil.ancak kurumları dimdik ayakta.Uluslarına, üyelerine, toplumlarına, sektörlerine hizmete devam  ediyor her biri.
Türsab’ın kurucularından artık pek azı hayatta,bir kaç kisi hariç aramizda. Mesleğine devam edebilen yok gibi.
Osnanliya itykuben toplumuz Cumhuriyetin kurumlarına, tarihi kökleri daha da derinde olanı bulunmayan kurumlarına kuruluşlarına sahip çıkmak yerine  ortadan kakdırmak acaba ne yarar saglayacak ülkemizin hafızasına ve turizm sektörüne.
Türsab’ın kanunu yenilenmelidir, üyesine etkin hizmet götürecek yeniden yapılanmaya gidilmelidir , çağın ve teknolojik gelişmalarin getirdiği  nitelikteki konulara çözüm getirecek düzenlemeler yapılmalıdır
Sektörün sade üyeleri bunu talep etmektedir, ekmek parasının peşindedir.Sirtimiza daha cok yuk vinmesini onunkesilmeli, i SD imizi daha rahat yürütebileceğimiz koşullar yeni yasa ile saglanmalıdırr.
Bizim kanun yapıcılardan beklentimiz budur.
Gittikçe zorlaştırılan iş ortamında rahat nefes alabileceği koruma ve düzenlemeleri talep etmektedir.
Bizim başkalarına göre  daha yeni ve kısa olan turizm tarihimizin hafızasını yok edecek, ortadan kaldırmasa da, işlevsiz bırakacak girişimlerden sakınmak gerekir.
Bizim için önemli olan Cunhuriyet döneminin en eski turizm kurumunu,
TÜRSAB’ı gelecek nesillere taşımaktır.
Bu birlik gazete kuponları biriktirilerek değil,turizmi yoktan var edenler bu noktaya tasiyan yuzlerde turizmcinin emeği, ilgisi ve katkısı ile yaşadı.
Yaşatmak, tarihine, kültürüne ve kurucularına biraz saygısı olan her meslektaşımızın ve sektörün diger dsllardaki üyelerinin görevidir.
Devleti küçültüp sivil toplumu güçlendirecek, yetkilerinin çoğunu sivil toplumlara devredecek olan hukümet soylemleri de şimdi  yazdıklarımla çelişkili değil uyumludur.
Deniz Tüfekçi