web analytics

Türkiye ICCA’nın Avrupa’daki ilk destinasyon partneri

Türkiye ICCA’nın Avrupa’daki ilk destinasyon partneri

Uluslararası Kongre ve Konvansiyonlar Birliği (ICCA), Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nı (TGA), derneğin Avrupa’daki ilk Destinasyon ortağı olduğunu duyurdu.

Destinasyon ortaklıkları, ICCA üyeleri için ICCA’nın en özel fırsatlarından birisidir. Bu ortaklık ile, Türkiye, dernek toplantıları sektöründe ülke profilini yükseltmeye yönelik stratejik kalkınma girişimlerinden yararlanacaktır. Ayrıca, ICCA topluluğunda gelişmiş görünürlük kazanacaktır. Bir yıllık ortaklık, ICCA’nın Türkiye’yi Avrupa ve küresel endüstri için önde gelen bir iş etkinliği destinasyonu olarak onayladığını gösteriyor.

ICCA CEO’su Senthil Gopinath şöyle konuştu: “ICCA ve Türkiye, on yıllar boyunca kapsamlı bir ilişki paylaştı. Tanınmış buluşma noktalarından biri olarak Türkiye, sektörümüzün bilgi geliştirme ve inovasyon ekonomisini geliştirmede standartlar belirlemiştir. ICCA, Türkiye’yi Avrupa için bir Destinasyon ortağı olarak kabul etmekten ve belirlemekten gurur duyar. Ortaklığımız ve uzun vadeli işbirliğimiz, Türkiye’nin küresel toplantı endüstrisine ve dernek topluluğuna olan bağlılığını sergilemesini sağlayacaktır.

Gopinath, “Ayrıca, bu işbirliği çabasıyla, ICCA destinasyonun hedeflerinin ilerlemesine katkıda bulunacaktır” dedi.

Avrupa, Orta Asya, Kuzey Afrika ve Orta Doğu’nun kesiştiği noktada konumlanan Türkiye, farklı kitleleri birbirine bağlamak için ideal bir merkezdir. Ayrıca, kültür, tarih, birinci sınıf mekanlar ve mükemmel altyapı açısından zengin bir ülkedir. Bu üstün nitelikler, Türkiye’nin Avrupa’da bir buluşma noktası olarak hızlı büyümesine katkıda bulunmuştur.

Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul, bölgedeki uluslararası dernek toplantıları için şimdiden önde gelen bir ev sahibi destinasyondur. 2010 ve 2020 yılları arasında İstanbul, 1.623 dernek toplantısına ev sahipliği yaptı ve FDI Dünya Diş Hekimliği Kongresi (15.000 delege), Avrupa Dermatoloji ve Zührevi Hastalıklar Akademisi EADV Uluslararası Kongresi (8.100 delege) ve 23. Dünya Enerji Kongresi gibi etkinlikler için övgü aldı. (10.000 delege). Antalya aynı zamanda Türkiye’nin önde gelen MICE destinasyonlarından biri ve 2014 yılında ICCA Kongresi’ne ev sahipliği yapan şehirdir.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Pandemi dönemi, tüm dünyada destinasyon rekabeti açısından en önemli turizm türlerinden biri olan MICE endüstrisini ve uluslararası kongreleri durma noktasına getirdi. Ancak devam eden normalleşme ile birlikte tüm dünyada uluslararası kongre ve toplantılar hayat bulmaya başlamıştır. İşte bu noktada ülkemizi uluslararası kongre turizminde lider destinasyonlar arasında yeniden konumlandırmak için ICCA ile Destinasyon Ortaklığı Anlaşması imzalayarak önemli bir işbirliğini hayata geçiriyoruz. Avrupa’da sadece iki destinasyona verilecek bu statü ile kongre çalışmalarımız da hız kazanacak. Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) üyesi olduğu ICCA ile yapılan bu anlaşmaya göre Türkiye, ICCA – Destination Partner – Europe olarak adlandırılacak ve destinasyon ortaklığı uluslararası turizmin gelişimine büyük katkı sağlarken Türkiye’de toplantı ve etkinlik sektörü, tüm dünyaya duyurulacak ortaklık ile Türkiye, başta İstanbul ve Antalya olmak üzere daha fazla uluslararası kongre, etkinlik, fuar ve organizasyona ev sahipliği yapacak.” dedi.