web analytics

27 Nisan 2024, Cumartesi

Yunanistan, 30 Mart’ta Hızlandırılmış Ada Vizelerini Başlatıyor

Yunanistan, 30 Mart’ta Hızlandırılmış Ada Vizelerini Başlatıyor

Yunanistan, 30 Mart itibarıyla Türk vatandaşlarına yönelik vize verme sürecini başlatıyor.

Bu vizeyle Türk vatandaşları bazı Yunan adalarını her seferinde yedi güne kadar ziyaret edebilecekler. Pilot aşama ilk olarak beş Ege adasını kapsayacak, daha sonra beş adaya daha genişletilmesi planlanıyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis, Türk turistler için hızlandırılmış vize programının karmaşık tasarımının farklı hükümet departmanlarının işbirliğini gerektirdiğini belirterek geciktiğini 20 Mart yerine 30 Mart itibariyle başlayacağını belirtti.

Türk vatandaşlarına varışta vize verilmesi kararı, geçen Aralık ayında Atina ve Ankara arasında imzalanan bir anlaşmanın ardından gelmişti.

Varışta verilecek vizeler, tek girişli ve en fazla yedi gün kalış süreli olacak. Pilot program tamamlandığında bu programa dahil edilecek adalar Lemnos, Midilli, Sakız, Samos, Leros, Kalimnos, Kos, Rodos, Sömbeki ve Meis olacak.

Öte yandan, Midilli, Mytilini Belediye Başkanı Panagiotis Taktikos‘un geçen hafta duyurduğu üzere 1 Nisan’dan itibaren hızlandırılmış vize vermeye başlayacak.

Varışta vize için gerekli belgeler için tıklayın.

Tek Girişli Vize, Diğer Schengen Ülkelerine Giriş İçin Geçerli Değil

Bu anlaşmanın ardından Yunanistan, turizmde bir artış bekliyor. Yunanistan Turizm Bakanı Olga Kefalogianni, bu programın adaların gelişimini canlandırmasını beklediklerini söyledi.

Kefalogianni, programın “kapıda vize” programı olduğunu, vizesiz bir sistem olmadığını, belirlenen adalarda Türkiye’den gelen yolculara varışta Yunan makamlarının vize vereceğini açıkladı.

Ayrıca, tek girişli vizeye sahip Türk yolcuların diğer Schengen Bölgesi ülkelerine seyahat edemeyecekleri açıklandı.

Bu konu hakkında Kefalogianni, herhangi bir ihlali önlemek amacıyla polis denetimlerinin titiz olacağını vurguladı.