web analytics

02 Mayıs 2024, Perşembe

Malezya’dan “Corona Virüsü” açıklaması

Malezya’dan “Corona Virüsü” açıklaması

Corona Virüsü ile ilgili Malezya Hükümeti ve Turizm Bakanlığı resmi bir açıklama yayınladı.

Açıklama söyle;

“Değerli Malezya Dostları,

2019 novel coronavirus (2019-nCoV) ismiyle anılan virüs salgının Çin Halk Cumhuriyeti içerisinde patlak vermesi ve ardından başka ülkelere de sıçramasından dolayı üzüntü içerisinde olduğumuuzu bildirmek isteriz. Konuyla ilgili olarak Dünya Sağlık Örgütü (WHO) 30 Ocak 2020 tarihi itibarıyla küresel bazda salgın alarmı vermiş bulunmaktadır.

Biz, Turizm Malezya olarak, özellikle bu virüsten etkilenenlere karşı derin üzüntülerimizi bildiririz. Bu konuda seyahat ve Malezya’daki durum ile ilgili bilgi desteğimizi de vermeye devam edeceğiz. Halen Çin’de bulunan Pekin, Şanghay ve Guangzu ofislerimizin destek ve talepler konusunda hizmete devam ettiğini bildirmek isteriz.

3 Şubat 2020 tarihi itibarıyla Malezya hükümeti, Malezya sınırları içerisinde, tamamı Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı olan 8 2019-nCoV virüsü vakası tespit edilmiştir. Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiyeleri doğrultusunda, Malezya Sağlık Bakanlığı liderliğinde, Malezya içindeki virütik yayılım Malezya hükümetince kontrol altında tutulmaktadır. Özellikle virüsün çıkış noktaları olan Çin’in Hubei eyaleti ve Wuhan şehri sakinlerine yönelik geçici sınır girişinin engellenmesi kararı Malezya Hükümeti tarafından kararlaştırılıp uygulanmaktadır. Böylelikle virüsün yayılımı engellenecektir.

Malezya Hükümeti Wuhan’da bulunan 117’si Malezya’lı 24’ü yabancı (eş ve çocuk) toplam 141 kişinin Malezya’ya getirilmesine yönelik çalışma yapmaktadır. Aynı zamanda Wuhan’da bulunan sağlık çalışanlarının kullanımına verilmek üzere 18 milyon adet medikal malzemeyi, iki ülke arasındaki iyi ilişki ve insaniyet işareti olarak Çin Halk Cumhuriyeti’ne gönderecektir.

Malezya, 2019 Küresel Sağlık Endeksi içinde salgın hastalık alanında Tayland ve G. Kore’nin ardından Asya’nın en hazırlık ülkesi ilan edilmiştir. Malezya, gerek kendi halkının, gerekse ülkemizi ziyaret eden misafirlerimizin sağlığını korumak amacıyla çalışmalarına devam edecektir. Malezya’nın seyahat etmeye uygunluğu noktasında en uygun ülkelerden biri olduğunun güvencesini vermek isteriz.

Turizm Malezya, tüm seyahat ve ticaret sektörlerinin, normalde olduğu gibi programlarına devam etmelerini tavsiye eder. Aynı zamanda yetkililer tarafından açıklanan tavsiyelere göre üst düzey sağlık güvenlik tedbirleri de alınmaya devam edecektir.

Turizm Kurtarma Hareket Komitesi (TRAC)

3 Şubat 2020”