web analytics

22 Mayıs 2024, Çarşamba

TÜROB yurt dışın da hangi fuarlara katılıyor

TÜROB yurt dışın da hangi fuarlara katılıyor

Nisan ayı TÜROB Aylık Bilgilendirme Toplantısı ve Geleneksel Öğle Yemeği Swissotel The Bosphorus’da gerçekleşti.

Başkan Müberra Eresin aylık rutin yemek öncesi açılış konuşmasında “Türkiye için 2024 yılında, Kültür ve Turizm Bakanlığımızla aynı doğrultuda 60 milyar dolar turizm geliri ve 60 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmak en temel hedefimizdir. Bu ay İtalyan turizm devi Gattinoni’nin yıllık toplantısı gerçekleşti. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un yakın ilgisinde, TÜROB olarak Türk Hava Yolları ile başlattığımız yoğun çabalar sonucunda Türk turizmi için son derece önemli bir organizasyonu ülkemize kazandırmış olmaktan dolayı son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Kongreye İtalya’nın farklı şehirlerinden 500’ün üzerinde seyahat acentesi katıldı.

Ayrıca TÜROB olarak 20-21 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen Hizmet İhracatı Strateji Konferansı’na katıldık.

Mayıs ayında katılmayı planladığımız fuarlardan ilki 6-9 Mayıs 2024 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde gerçekleşecek ATM Dubai Fuarı. Bu fuarda geçtiğimiz yıl olduğu üzere iki stand ile katılacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Geliştirme ve Tanıtma Ajansı’nın Türkiye standı ile İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu tarafından alınan 50 metrekare büyüklüğündeki “İstanbul” stand alanı içerisinde yer alacağız. Tüm üyelerimizi standlarımızda iş görüşmelerini yapmak üzere bekliyoruz.

Mayıs ayında katılmak için çalıştığımız bir diğer önemli fuar ise, çok önemli bir pazar olan Çin’de 27-29 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek ITB China Fuarı olacak. Eylül 2024 gibi Çin pazarı ile ilgili bir wokshop hazırlığı içindeyiz ve bu konuda yine her zamanki gibi TGA ve İTO yanımızda oldukları için çok teşekkür ederiz,” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Türob'un Nisan 2024 toplantısına katıldı

Daha sonra sahneye davet edilen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy turizmde ilk üç ay verilerini aktardı.