web analytics

02 Mayıs 2024, Perşembe

İstanbul Boğazı 2 kıta 1 yarış’a hazır

İstanbul Boğazı 2 kıta 1 yarış’a hazır

Yüzücülerin Asya ve Avrupa’yı kulaçlarıyla birleştireceği 32. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı için geri sayım sürüyor. 23 Ağustos Pazar günü düzenlenecek Yarış için tüm hazırlıklar ve önlemler tamamlandı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından 1989 yılından bu yana düzenlenen, İstanbul ve ülkemizin spor yoluyla tanıtımına büyük katkı sunan Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, bu yıl da yerli ve yabancı yüzücülerin eşsiz bir deneyim yaşayacağı bir organizasyon olacak.

Katılımcıların İstanbul’un tarihi yapıları ve muhteşem manzarası eşliğinde iki kıta arasında kulaç atacağı Yarış için tüm hazırlıklar tamamlanırken, COVID-19 dolayısıyla ulusal ve uluslararası sağlık kuruluşlarının tavsiyeleri doğrultusunda sıkı tedbirler alındı.

Bu yıl seyircisiz olarak gerçekleştirilecek olan Yarışta, önceki yıllarda düzenlenen parkur tanıtım turları, basın toplantısı, gösteri yüzüşü ve alan etkinlikleri yapılmayacak. Yarışta tüm süreçler sosyal mesafeye ve temassızlık ilkesine dikkat edilerek gerçekleştirilecek. Alanda, bu yıl sosyal mesafeyi koruma amaçlı olarak sayısı 3’e çıkarılan sporcu gemilerinde ve su üstünde görev alacak profesyonel bir ekip, tedbirlerin en iyi şekilde uygulanmasını ve yüzücülerin sağlığının korunmasını sağlayacak.