web analytics

02 Mayıs 2024, Perşembe

Rehberler TGA’da sandalye istiyor

Rehberler TGA’da sandalye istiyor

Türkiye Turist Rehberleri Birliği ( TUREB) Başkanı Suat Tural, ülke turizminin gelişmesine ve Türkiye’nin her daim güvenli ve güvenilir bir turizm destinasyonu olmasına büyük katkı sağlayan turist rehberlerinin, kuruluşuyla turizm endüstrisinde heyecan yaratan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA)’nda temsilcisi bulunmadığı kaydetti. Tural, TGA’da sandalye istediklerini bildirdi.

Türk kültürü, tarihi, inancı, gastronomisi, edebiyatı, müziği ve arkeolojisi başta olmak üzere ülke tanıtımına en çok katkı sağlayan turizmcilerin rehberler olduğunu dile getiren Tural, “Lisanslı rehberlerimiz, ülkemizin yüzü. Turizmin gelişmesine ve ülkenin imajına olumlu katkılar sunan rehberlerimiz, bu konuda kendilerine büyük misyon yüklemiştir” diye konuştu.

Türkiye’nin iç ve dış turizm pazarında bir marka ve cazibe merkezi haline gelmesi amacıyla kurulan ve bu doğrultuda faaliyetler yürüten TGA’da turist rehberlerinin temsilcisinin yer almadığını dile getiren Tural, turizmde birinci elden sorumlu olan turist rehberleri için TGA’da sandalye istedi.

Bu konuda yetkililere seslenen Tural, “Tanıtıma en çok katkı sağlayan turist rehberleridir. Türkiye’nin turizm kapasitesine en iyi hakim olan turist rehberleridir. Ama TGA’da yerimiz yok. Bu konuda destek bekliyor ve gerekli adımların atılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.