web analytics

02 Mayıs 2024, Perşembe

THY 17,3 Milyar TL Zarar ettiğini açıkladı

THY 17,3 Milyar TL Zarar ettiğini açıkladı

KAP’a açıklamada bulunan Türk Hava yolları 2020 yılında COVID-19 nedeniyle 17,3 milyar TL zarar etti. THY vergi dairesine sunduğu 2020 yılı geçici vergi beyannamesinde 17,3 milyar TL beyan etti. Vergi beyannamesinde şirketin 2020 yılında 45 milyar TL satış yaptığı, döviz kuru hareketlerinden ise 41 milyar TL kambiyo zararı yazdığı görüldü.

Yönetim kurulu başkanlığını İlker Aycı’nın üstlendiği THY’nin vergi beyannamesindeki kâr/zarar ile Borsa İstanbul’a (BİST) beyan ettiği bilançodaki tutarlar bilanço hesaplama tekniği sebebiyle birbirinden farklı olabiliyor.

2020 yılının neredeyse tamamını esir alan COVID-19 salgınının en fazla etkilediği sektörlerden biri de hava taşımacılığı olmuştu. Ülkelerin sınırlarını kapatması ve şehirlerarası yolculukların kısıtlanmasıyla birlikte havayolu şirketleri adeta çalışmaz hale gelmişlerdi.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) 1 Ocak-31 Aralık 2020 tarihleri arasındaki gelir tablosunu açıklayan Türkiye’nin en büyük havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları (THY), havacılık sektörünün geride bıraktığımız yılda nasıl zorlu bir süreç geçirdiğini gözler önüne sermiş oldu. (Kronos)