web analytics

Aşı yoksa Türklere Schengen vizesi de yok

Aşı yoksa Türklere Schengen vizesi de yok

27 Aralık’ta Avrupa Birliği, Covid-19 ile savaşmak için aşı uygulamasına başladı. Avrupa’da aşı yaptıranlar avantaj elde etmeye başladı.

14 milyondan fazla insana virüs bulaştı ve şu anda neredeyse tüm üye devletlerde katı kilitleme önlemleri alınıyor. Üye devletler ayrıca, test etme ve kendi kendine karantina dahil olmak üzere yüksek riskli alanlardan gelen yolculara tedbirler uyguladı.

Sözcü gazetesi, Almanya’nın Saksonya-Anhalt eyaletinin aşı yapanların karantina yükümlülüğüne uymayacağına hükmettiğini bildirdi. Buna göre aşılanan kişi riskli bölgeden gelse dahi karantinaya girmek zorunda değildir.

Türkiye halen yüksek riskli ülkeler listesinde ve vize randevuları yaklaşık 9 aydır askıya alındı.
Vize randevuları yakında sadece aşılanmış yolcular için devam edecek.

Ayrıca yakın gelecekte Türkiye’yi ziyaret edecek Almanların da negatif COVID-19 testi sonucu sunmak yerine aşı yaptırmaları gerekecek.

“Şimdiye kadar dünya çapında insanların yalnızca küçük bir yüzdesi aşı oldu, oysa almamış, ancak test edilebilecek, olumsuz sonuç gösterebilecek ve güvenli bir şekilde seyahat edebilecek çok sayıda insan var. WTTC Başkanı ve CEO’su Gloria Guevara, sağduyu yaklaşımı, aşılanmış küçük bir azınlık için seyahat veya iş ayırmak yerine, olumsuz bir test sonucu kanıtlayabilecek kişilerin serbest dolaşımına izin vermektir” dedi.

AB üyelerinin Türklerde Sinovac aşısı yaptıran kişileri kabul edip etmeyeceği belli değil.