web analytics

Euro 2032’nin ev sahibi Türkiye ve İtalya

Euro 2032’nin ev sahibi Türkiye ve İtalya

UEFA Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla, 2032 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini İtalya ve Türkiye birlikte yapacak.

Türkiye bu prestijli turnuvaya ilk kez ev sahipliği yapacak.

Turnuva için aday olarak gösterilen stadyumlar arasında İtalyan Futbol Federasyonu’nun belirttiği stadyumlar Milano’daki Stadio San Siro – Giuseppe Meazza, Roma’daki Stadio Olimpico, Bari’deki Stadio San Nicola (yenilenecek), Napoli’deki Stadio Diego Armando Maradona (yenilenecek), Stadio Artemio Franchi’dir. Floransa (yeni stadyum), Torino’daki Juventus Stadyumu, Cenova’daki Stadio Luigi Ferraris (yenilenecek), Verona’daki Stadio Marcantonio Bentegodi (yenilenecek), Bologna’daki Stadio Renato Dall’Ara (yeni stadyum) ve Stadio Sant’Elia Cagliari (yeni stadyum).

Türkiye’nin belirttiği mekanlar arasında İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı (yenilenecek), Ankara Yeni Ankara Stadı (yeni stadyum), İstanbul Ali Sami Yen Stadyumu, İstanbul Şükrü Saracoğlu Stadyumu, Bursa Timsah Arena, Şenol Güneş Spor Kompleksi yer alıyor. Trabzon, Konya’da Konya Büyükşehir Stadyumu, Gaziantep’te Gaziantep Kalyon Stadyumu, Eskişehir’de Eskisehir Stadyumu ve Antalya’da Antalya Stadyumu.

İtalya ve Türkiye’nin ortak teklif açıklamasında, “UEFA’ya, iki Akdeniz kültürünü paylaşan ülkelere UEFA EURO 2032’yi birlikte ev sahipliği yapma onurunu verdikleri için teşekkür ediyoruz. İtalyan Futbol Federasyonu (FIGC) ve Türk Futbol Federasyonu (TFF) olarak, futbol mirasına kalıcı bir katkı bırakmayı hedefliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi “EURO 2032 belki 1 milyar Dolar’ın üstünde bir gelir sağlayacak ülkemize. Bu çok önemli. Güçlü yanlarımızı bir araya getirerek büyük bir sinerji ortaya çıkaracağız.” dedi.

Türkiye-İtalya adaylık sunumunda Türkiye Futbol Federasyonu’nu sahnede Başkan Mehmet Büyükekşi, Başkan Vekili Mustafa Eröğüt, Genel Sekreter Kadir Kardaş ve Türkiye’nin EURO 2032 adaylığındaki futbol elçisi olan Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel temsil etti

İtalya Futbol Federasyonu’nu temsilen ise delegasyonda Başkan Gabriele Gravina, Genel Sekreter Marco Brunelli, EURO 2032 Proje Müdürü Antonio Talarico, İtalya Millî Takımı’nın Kafile Başkanı ve İtalya’nın EURO 2032 adaylığındaki futbol elçisi olan Gianluigi Buffon ve İtalyan TV sunucusu Ilaria D’Amico yer aldı.

Fotograf: Kristian Skeie – UEFA/UEFA via Getty Images