web analytics

GAGİAD Kültür Sanat Festivali Gaziantep’te başladı

GAGİAD Kültür Sanat Festivali Gaziantep’te başladı

Gaziantep’in ilk sanat festivali olan GAGİAD Kültür Sanat Festivali, Devlet Tiyatrosu Şehit Kamil Sahnesi’nde gerçekleşen etkileyici bir konserle sanatseverlerle buluştu. Çukurova Symphonic Project’in eşlik ettiği konserde, Türkiye’nin önde gelen tenorlarından Hakan Aysev, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. 8 Ekim’e kadar sürecek festival, klasik müzik konserlerinin yanı sıra çağdaş sanat sergileri, söyleşiler ve atölye çalışmalarını da kapsıyor.

GAGİAD tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen festival, kentin kültürel zenginliğini ve sanatsal potansiyelini ortaya koyuyor. GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, festivalin Gaziantep’i bir “sanat şehri” haline getirme amacı taşıdığını belirtti. Koçer, Gaziantep’in sadece sanayi ve ticarette değil, aynı zamanda kültür ve sanatta da öne çıkan bir şehir olması için çalışacaklarını vurguladı.

Festivalin müzik programı, Çukurova Symphonic Project ve Hakan Aysev’in yanı sıra, Anadolu Nefesli Beşlisi’nin açık hava konserleriyle de zenginleşiyor. Ayrıca, “Itrî ve Bach” konseri, iki büyük müzik adamını, Itrî ile Bach’ı bir araya getiriyor. Bu özel konserde, Itrî’nin Segâh Bayram Tekbiri ve Bach’ın Trio için Sol majör Sonat’ı gibi eserler seslendiriliyor.

Sanatın görsel boyutunda, Pürsefa Hanı’nda iki özel sergi düzenleniyor. “Pür-hayâl” sergisi, Türkiye modern resminin ustalarından günümüz sanatçılarına kadar geniş bir yelpazede eserleri bir araya getiriyor. İkinci katında yer alan “…fakat kalbim seninledir” sergisi ise aşk, inanç ve birlik temaları etrafında dönüyor.

Festival, Sanko Holding, Gülsan Holding ve Iconova’nın ana sponsorluğunda gerçekleşiyor. Sergiler, konserler, atölye çalışmaları ve sanatçı söyleşileriyle GAGİAD Kültür Sanat Festivali, Gazianteplilere ve şehri ziyaret eden sanatseverlere zengin bir kültür-sanat deneyimi sunuyor. Bu festival, Gaziantep’in sanatsal potansiyelini ve kültürel zenginliğini tüm Türkiye’ye gösterme amacını taşıyor.

PROGAM:

Sergi: “Pür-hayâl”
2-28 Ekim – Pürsefa Hanı (Giriş kat)

Sergi: “…fakat kalbim seninledir”
2-28 Ekim – Pürsefa Hanı (1. Kat)

Sanatçı söyleşisi: Eda Emirdağ
4 Ekim Çarşamba
13:00 – Pürsefa Hanı

Sanatçı söyleşisi: Osman Nuri İyem
4 Ekim Çarşamba
14:30 – Pürsefa Hanı

Ardan Özmenoğlu ile İpek Baskı Atölyesi (Çocuklar için)
4 Ekim Çarşamba
16:00 – BİLSEM (8-11 yaş aralığı için uygundur)

Itri & Bach konseri
6 Ekim Cuma
20:30 – Şemit Kamil Sanat Merkezi

Küratör Eşliğinde Sergi Turları
5 Ekim Perşembe
13:00 – 15:00
15:30 – 17:00

8 Ekim Pazar
11:00 – 12:30
13:00 – 14:30
15:00 – 16:30