web analytics

20 Mayıs 2024, Pazartesi

IHG, Türkiye’deki Portföyünü Altı Yeni Otel ile Genişletiyor

IHG, Türkiye’deki Portföyünü Altı Yeni Otel ile Genişletiyor

Dünya’nın önde gelen konaklama şirketlerinden olan IHG Hotels & Resorts, Türkiye’deki portföyünü altı yeni otel ile altı farklı şehirde önemli ölçüde genişletiyor.

Bu hamle, IHG’nin Avrupa’daki sürdürülebilir büyüme taahhüdünü ve marka portföyünün çeşitli cazibesini vurguluyor.

IHG’nin Avrupa Gelişim Başkan Yardımcısı Willemijn Geels, Türk pazarına olan iyimserliğini dile getirerek, hem yerli hem de uluslararası gezginlerden güçlü bir talep olduğunu belirtti. Otel sahiplerinin IHG markalarına olan güvenini ve Türkiye’deki konaklama ve seyahat sektörünün olumlu görünümünü vurguladı.

Genişleme, IHG’nin beş markasından özellikler içeriyor: InterContinental Hotels & Resorts, Crowne Plaza, Holiday Inn, Holiday Inn Express ve Holiday Inn Resort. Her bir tesis, iş ve tatil amaçlı seyahat edenlere hitap etmek için stratejik olarak konumlandırılmış, IHG’nin sunduğu çeşitliliği ve cazibeyi sergilemektedir.

Temel segmentte, Mersin’de IHG’nin ilk oteli olan Holiday Inn Mersin, 2026’nın sonlarında açılması bekleniyor. 95 odalı bu tesis, Koknar Turizm San. ve Tic. LTD Sti. ile işbirliği içinde, şehir merkezine yakın ve denize kolay erişim sağlayan yeni bir finans gelişiminin parçası olacak. Bir diğer yeni ekleme, İstanbul Uluslararası Havalimanı’na yakın, 2025 sonlarında açılacak Holiday Inn Express Istanbul Arnavutköy. 64 odalı bu otel, Fıratım Inşaat Gayrimenkul San. ve Tic. Ltd. Sti. ile ortaklık içinde olup, bar, restoran ve teras içerecek.

Premium kategoride Crowne Plaza Yalova, IHG’nin Yalova’daki ilk oteli, 2024 ilkbaharında açılacak. Martı Termal Turizm İnşaat Sanayi ile imzalanan bu 106 odalı otel, şehrin termal banyolarını ve plajlarını ziyaret edenler için ideal. Ayrıca, Crowne Plaza Kayseri, 2024’ün 2. çeyreğinde açılacak, 186 konuk odası sunacak ve Kayseri’nin endüstri bölgesi ve Erciyes Dağı kayak merkezi için uygun bir konumda olacak.

Lüks & Yaşam Tarzı segmenti, yakında açılacak olan InterContinental Bursa ile daha da güçleniyor. Atış Yapı ile geliştirilen bu 231 anahtarlı lüks otel, UNESCO Dünya Mirası şehri Bursa’nın en büyük oteli olacak. 2025 başlarında açılması beklenen bu otel, mevcut InterContinental Istanbul ve 2024 sonlarında açılması planlanan InterContinental Grand Ankara‘yı tamamlayacak.

IHG’nin Türkiye’deki büyümesi, Six Senses, InterContinental Hotels & Resorts, Crowne Plaza, Holiday Inn Hotels & Resorts ve Holiday Inn Express gibi markaları içeren, zaten açık olan otuz otel ve devam eden dokuz otel projesi ile daha geniş bir stratejinin parçasıdır.