web analytics

09 Mayıs 2024, Perşembe

Muhalefet

Muhalefet

MUHALEFETE MUHALEFET EDEN, İKTİDARA SÖZCÜLÜK YAPAN MUHALEFET BİR YANDA,
İKTİDARDA BİRBİRİNE MUHALEFET EDEN BAKANLIKLAR, BAŞKANLIKLAR ÖTE YANDA;

Ben işin sadece turizm kısmı ile ilgiliyim.

Yasamızın nasıl olması gerektiğini söyleyen-ki birçok noktasına katılmadığımı defalarca söylediğim- Türsab yönetimi, sonunda baklayı ağzından çıkarınca takke düşmüş, kel görünmüş oldu.

Takkeyi önümüze koyalım da, Türsab yönetiminde geçmiş ve şimdiki yöneticilerimiz bu tablodan memnun mu?

ORTADA TÜRSAB MI KALDI!

Mesleği parası olana açan, parası olmayanın da ağzıyla kuş tutsa liyakat sahibi olsa da mesleğe giremediği bir tabloyu hangi Türsab yöneticisi göğsünü gere gere savunuyor?

Görüştüklerimde savunanı bırakın, haberdar olanı da görmedim. Göstermelik Türsab yönetimleri var diyenlere kızmadan önce aynaya bakmaya yarar var. beraber fotoğraf karesinde görünmek dışında fikir birliği olmadığı açık olan bir yönetim maalesef bürokratların eline, insafına bırakılmış durumda.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ortadan kaldırılıyor, ilga ediliyor ama birileri tecavüz kaçınılmazsa zevkini çıkaralım görüşünde. Sarı öküzü verdiğin gün, yani çoklu birlik gündeme alındığında tepki koymazsan ,geçmiş olsun senin muhalefetine. Birisine kızıp diğerinin hatasını da göz ardı edersen ,sesini çıkarmazsan inandırıcılığını yitirirsin.

Transfer hakkını delmek için işi araba markası pazarlığına getirdiğin gün geçmiş olsun senin muhalefetine.

Bakanlık öyle istiyor ne yapalım!!! Muhalefeti biraz samimi olup aynaya baksa dürüstçe ne olması gerektiğini söylemekle kalmaz, adam gibi neden böyle olması gerektiğini gerekçeleri ile birlikte sunar.

Sözüm meclisten dışarı ,yalaka, yavşama meraklısı, ilkesiz, bu gün onunla, yarın bununla beraber görünenlerin düzgün duruşlarını gösteremeyenler yüzünden her ortamda iktidarlar yollarında emin adımlarla yürümeye devam ediyor.

Doğruya doğru denilemediği sürece tablo değişmiyor.

BUNDAN BÖYLE MÜZE VE ÖRENYERİ BİLET FİYATLARI EURO OLARAK ÖDENECEK.

Bakanlığımız bir süre önce müze ve örenyeri giriş ücretlerini yabancı turistler için Euro bazında açıkladı. Hem de ertesi gün basın toplantısı yapıp ‘’ Artık TL’ye dönüş hızlandı, bundan böyle her alanda tl konuşacağız’’ diye demeç veren sayın Merkez Bankası müdiresi hanımefendiye nazire yaparcasına Maliye bakanı bundan habersiz mi? Kültür ve Turizm Bakanımız sayın Cumhurbaşkanı tam tersini söylerken nasıl böyle bir açıklama ile müze fiyatlarının döviz cinsinden yayınlıyor?

ORTADA MUHALEFET OLMAYINCA HÜKÜMET BİRBİRİNE MUHALEFET Mİ YAPMAYA BAŞLADI?

Hükümet üyeleri birbirinden habersiz mi? Her bakanlık kendi başına mı hareket edip, o karar bizi bağlamaz mı diyor? Koalisyon hükümetlerinde bile bunu görmek imkansız.

Devlet kendi parasına güvenmiyor, ama halka dönüp, ‘’bize güvenin, dövizden çıkın!’’ diyor.

SİCPA BÖYLE Mİ İSTEDİ?

İsviçre ortaklı şirket olduğu söylenen, müze ve ören yeri biletlerini dağıtan şirket artık bize hizmetlerimizin karşılığı ödemeyi TL değil, döviz üzerinden yapın! mı dedi?

Hükümetin politikalarında tutarlılık gerekmiyor mu?

Otel fiyatını döviz üzerinden verince ağzını açmıyorsun da Müze fiyatına mı takılıyorsun! Diyenler olabilir.

Bir yerde devletin bir organı, diğer yanda kar amacıyla iş yapan özel sektör. Kaldı ki, çalıştığım otellerle ister Euro, ister Dolar, ister TL fiyat anlaşması yapabiliyorum. Bilette böyle mi?

Aynı otel kimine Euro, kimine tl, kimine Usd bazında fiyat verebiliyor, çapraz kurdaki değişimden de etkilenmiyorum bu şekilde. Dolar karşısında Euro değer kazanırsa , ABD pazarında oluşacak kaybı kim karşılayacak?

Komedi dükkanına malzeme taşıma işinde sektör birbiriyle yarış halinde.

ÇATALHÖYÜK VE ARKEOLOJİK KAZILAR;

Kültür ve Turizm Bakanlığımız çok önemli iki şeye de imza attı.

Konya-Çumra , Çatalhöyük’te 50 yıldır yapılamayanı yapıp, sadece Anadolu değil, dünya tarihinde çok önemli bir yeri olan alanı turist gruplarının alanı rahatça gezebilmelerini sağlayan Tanıtım ve Karşılama alanı inşa ederek resmen kültür turizmine yeniden açtı. Türsab’ın bu alana Kültür ihtisas başkanlığı, İncoming ihtisas başkanlığı, hatta Gastronomi ihtisas başkanlığı eliyle bir Çatalhöyük tanıma gezisi düzenlemesinde yarar var.

Diğer önemli adım ise Kazı alanlarındaki çalışmaları da yabancı arkeologların insafına bırakmaktan vazgeçip ciddi denetim unsuru olarak Türk arkeologları da kazıların ortağı ,denetçisi yapması.

Son önemli nokta ise çok önemli bir uluslararası kuruma ,UNESCO dünya miras komitesi üyeliğine çok yüksek oy alarak Türkiye 4 yıllığına seçildi .Bir çok değerimizin önümüzdeki yıllarda UNESCO listesinde olmasının yolu da açılmış oldu.

Gönülden kutluyorum.

Deniz Tüfekçi