web analytics

04 Mayıs 2024, Cumartesi

İngiltere ve Danimarka’dan Türkiye’ye özel izinli uçuşlar

İngiltere ve Danimarka’dan Türkiye’ye özel izinli uçuşlar

Türkiye’nin Londra Büyükelçiliğinden yapılan açıklamaya göre, uçuşlardan sadece Türk vatandaşları ve Türkiye’de ikamet izni bulunan yabancılar yararlanabilecek. Türkiye’ye varışlarında yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi yapılacak yolcular, 7 gün boyunca karantinaya girecek. Özel izinli uçuşların biletleri, ilgili havayolu firmalarından doğrudan satın alınabilecek. Türkiye, İngiltere’de Covid-19’un daha hızlı yayılan bir türünün ortaya çıkmasının ardından bu ülkeyle olan seyahatlere kısıtlama getirmişti.

Öte yandan THY’den yapılan son açıklamaya göre Türkiye’den İngiltere ve Danimarka’ya uçuşlar yapılabilecek, ancak bu ülkelerden Türkiye’ye istisnalar haricinde uçuş izni verilmeyecek. Yapılan açıklamada, “Türkiye’den Birleşik Krallık veya Danimarka’ya seyahat edecek yolcularımız için yolcu kısıtlaması bulunmamakla birlikte, ilgili ülkelerin yolcu kabul kural ve koşulları IATA tarafından sağlanan seyahat sayfasından veya Star Alliance tarafından sağlanan seyahat bilgilendirme sayfasından öğrenilebilir” ifadeleri yer aldı.

Türkiye, bu iki ülkeden yapılacak sınırlı uçuşlar için bazı kurallar getirdi. Yapılan açıklamaya göre “Türkiye Cumhuriyeti pasaportlular, Türkiye’de oturum izni bulunanlar, devlet yetkilileri ve diplomatik personel; Birleşik Krallık / Danimarka çıkışlı Türkiye varışlı seyahat gerçekleştirebilirler” ifadeleri yer aldı.

Bu kurala uyan kişilerin Türkiye’ye giriş için havalimanına vardıkları anda PCR testi yaptırmasının zorunlu olduğu açıklanırken, “Yapılacak testin ardından, ülkeye giriş yaparak beyan edilen ikamet adresine gidilerek 7 gün izolasyona girilmesi gerekmektedir. 7. günün sonunda yeniden yapılacak PCR testinin negatif çıkması halinde kişisel izolasyon sona erecektir. Pozitif test sonucu alınması halinde filyasyon ekipleri devreye girecek ve durum yakın takibe alınacaktır” denildi.