web analytics

Konsoloslar Küçük Kulüp’de buluştu

Konsoloslar Küçük Kulüp’de buluştu

Küçük Kulüp Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik ve Küçük Kulüp Yönetim Kurulu’nun ev sahipliğinde Küçük Kulüp Derneği’nde İzmir’de görev yapan kariyer konsoloslara yönelik bir davet verildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’in onur konuğu olarak katıldığı davete, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Neciye Gökçen Kaya, Almanya Başkonsolosu Detlev Wolter,  Romanya Başkonsolosu Miaora Ştefan, İtalya İzmir Konsolosu Valerio Giorgio, ve Yunanistan İzmir Başkonsolosu Despoina Balkiza’yı temsilen Myrto Spentzou ve eşlerinin yanı sıra Küçük Kulüp Divan Başkanı ve Meksika İzmir Fahri Konsolosu Kemal Çolakoğlu, Fahri Konsoloslar Birliği Başkanı, Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, Fransız Kültür Merkezi Müdürü Jose-Maria Queiros, Mahall Bomonti Genel Koordinatörü Atilla Sezgin katıldı.

İzmir’de görev yapan başkonsolos ve konsolosları bir araya geldiği bu önemli davette Küçük Kulüp Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik yaptığı açılış konuşmasında, “Güzel İzmir’imizin en önemli mihenk taşlarından olan kulübümüz Küçük Kulüp’de Divan Başkanımız Sn. Kemal Çolakoğlu, ve değerli Yönetim Kurulu arkadaşlarımla birlikte saygıdeğer Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve diplomatlarımızı ağırlamaktan onur duyuyoruz.  Bu sene 4. sünü gerçekleştirdiğimiz konsoloslar davetinde ülkelerinden binlerce kilometre ötede görev yapan siz değerli kariyer konsolosları ile bir araya gelmek, dış ilişkiler ve Türkiye hakkında fikir alışverişinde bulunmak bizlere ayrı bir gurur kaynağıdır. Sayın diplomatlarımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile yeni yıl öncesi dostane bir kutlama yapmak istedik.

İzmir’imizin tanıtımı ve dış ilişkilerinin güçlenmesi derneğimizin kuruluş amaçlarındandır. Yıllarca Türk Fransız ilişkilerinde bir köprü vazifesi gören, Cemiyet hayatına öncülük eden kulübümüzde siz değerli diplomatları ağırlamaktan şeref duymaktayız.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  “İzmir’de yaşayan insanlar olarak çok şanslı olduğumuzu biliyoruz. İzmir, olağanüstü büyük bir potansiyele sahip. Ancak bun u bilmek ile bu potansiyeli kullanmak farklı şeyler. Kendi kabuğu içinde yaşayan bir şehrin geleceği olamaz. Bu insanlık mirasını ülkeleriyle paylaşan ve İzmir’’de görev yapan tüm kariyer konsoloslarının destekleri için teşekkür ederim. Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Naciye Gökçen Kaya’nın etkin çalışmaları ve Küçük Kulüp Derneği gibi güçlü sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla İzmir çok daha iyi konumlarda olacaktır” dedi.

Küçük Kulüp Derneği Divan Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu ise “İzmir’in özel bir şehir olduğuna değindi. “Küçük Kulüp, adı küçük ama gücü büyük bir kulüptür. Çocukluğumun geçtiği Küçük Kulüp’le özel bir bağım var. Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik’in çalışmalarını çok etkili olduğunu düşünüyorum. Bu tür buluşmaların İzmir’in uluslararası ilişkilerine önemli katkılarda bulunduğuna inanıyorum.”  dedi.

Zeybek ekibinin dansları ve canlı müzikle ile renklenen gecede Yönetim Kurulu Başkanı Emre Sarıgedik, Divan Başkanı Kemal Çolakoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Tunç Soyer’e teşekkür plaketi, diplomatlara Küçük Kulüp onur üyeliği kartı takdim edildi. Tunç Soyer ise Menemen çömlekçileri tarafından üretilen gramofonları davetlilere hediye etti.