web analytics

08 Mayıs 2024, Çarşamba

Les Clefs d’Or Türkiye 3. döneminde

Les Clefs d’Or Türkiye 3. döneminde

Park Bosphorus Hotel Istanbul’un ev sahipliğinde 17 Aralık’da gerçekleştirilen 3. Olağan Genel Kurul toplantısı ile Les Clefs d’Or Türkiye (Altın Anahtar Türkiye Otel Danışma Görevlileri – Concierge Derneği) iki dönemdir başkanlık görevini sürdüren Swissotel The Bosphorus Hotel’in Head Concierge’i (Şef Konsiyerj) Adnan Öner’i bir kez daha başkan olarak belirledi.

Yeni dönemde katılımlı yönetim ilkesini hedef edinen Les Clefs d’Or Türkiye, yönetim kurulunda genç conciergelara da yer verdi. Buna göre yeni yönetim kurulu şu şekilde belirlendi:

Yönetim Kurulu Başkanı: Adnan Öner (Swissotel The Bosphorus)

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Harun Özkan (Ajwa Hotel)

Yönetim Kurulu  Sekreter: Evren Esen (Pera Palace Hotel)

Yönetim Kurulu Sayman: Cem Boztepe (Park Bosphorus Hotel)

Yönetim Kurulu Asil Üye: Barış Oğuzbaş (Çırağan Palace Kempinski)

Yönetim Kurulu Asil Üye: Koray Kızıldeniz (The Marmara Taksim)

Yönetim Kurulu Asil Üye: Alparslan Yıldız

Genel Kurul sonrası açıklamada bulunan Yönetim Kurulu üyeleri; yeni dönemde Les clefs d’Or Türkiye’nin önceliklerinin; marka değerinin artırılması, eğitim ve uluslararası temsiller ile Türkiye turizmine katkıda bulunmak olacağını vurguladılar. Ayrıca 2022 Les clefs d’Or Dünya Zirvesi’nin İstanbul’da gerçekleştirilmesi için sıkı bir lobi faaliyeti yürütecek olan yeni yönetim, bu konuda kamu, özel sektör, yerel yönetimler ve diğer turizm sivil  toplum örgütleriyle beraber işbirliği fırsatları arayacak.

Les Clefs d’Or Türkiye, dünyada Les clefs d’Or International adıyla bilinen Uluslararası Conciergelar Birliği’nin (U.I.C.H.-Union Internationale des Concierges d´Hôtels) Türkiye ayağını temsil ediyor. 4000’i aktif üyesiyle dünyada 80 ülkede  temsilcisi bulunan Les Clefs d’Or, “Arkadaşlığın hizmeti!” anlamına gelebilecek “In Service Through Friendship” sloganıyla biliniyor.

2003 yılında kurulan Les Clefs d’Or Türkiye, 82 aktif üyesi ile İstanbul başta olmak üzere yurt çapında 10.000 oda kapasitesi olan 40 adet lüks segmentteki otelde, üst gelir grubundaki turistlere danışmanlık hizmeti veriyor. Üyelerden 57’si UICH – Les Clefs d’Or International yaka anahtarı takmaya hak kazanırken, diğer üyeler ise derneğin uyguladığı uluslararası standartlar çerçevesindeki kriterleri yerine getirmeye çalışarak Altın Anahtarları’nı takmayı bekliyor.  www.clefsdorturkey.comwww.lesclefsdor.org