web analytics

Moskova – İstanbul uçak bileti %7 arttı

Moskova – İstanbul uçak bileti %7 arttı

Rusya’da hala pek çok ülkeyle sınırların kapalı olması, düzenlenen uçak seferi sayısının düşmesine, buna paralel olarak bilet fiyatlarının artmasına sebep oluyor. Kommersant gazetesi, mart ayında ülke dışına uçacak yolcuların geçen yıla kıyasla ortalama yüzde 55 daha fazla bilet parası ödeyeceğini yazdı.

Haberde, iç hatlar bilet fiyatlarının da yavaş yavaş, ama istikrarlı biçimde artmakta olduğuna dikkat çekiliyor.

Gazetenin görüşüne başvurduğu uzmanlar, sınırlar tamamen açılana kadar durumun devam edeceği kanısında. Zira havayolu şirketlerinin uğradıkları zararları telafi etmelerinin tek yolu bilet fiyatlarına zam yapmak.

Biletix ve Aviasales gibi bilet rezervasyon servislerinden derlenen bilgilere göre, mart ayında yurtdışı bir uçuşun ortalama maliyeti 2019’a kıyasla yüzde 39,5, 2020’ye kıyasla yüzde 55 daha fazla: 15 bin 700 ruble (1590 TL).

Bilet fiyatlarının zamlandığı istikametler arasında Birleşik Arap Emirlikleri, Gürcistan, Mısır ve Maldiv Adaları dikkat çekiyor. Moskova-Minsk uçuşunun bedeli de 6 bin 500 rubleden 13 bin 600 rubleye fırlamış durumda.

Fiyatların en az zamlandığı istikametlerin başında yüzde 7’lik oranla İstanbul geliyor. Rusya vatandaşlarının diğer ülkelere ulaşmak için bir hub gibi kullandığı İstanbul’a Moskova’dan uçmanın ortalama maliyeti 9 bin 200 ruble (930 TL). (türkrus)