web analytics

20 Mayıs 2024, Pazartesi

Otium, Marvida Hotels oluyor

Otium, Marvida Hotels oluyor

Otium Hotels, Marvida Hotels olarak yeniden markalaşmaya hazırlanıyor.

Bu duyuru, Coral Group Hotels’in Chief Operating Officer’ı Hakan Yılmaz tarafından, Coral Travel’ın en iyi acenteleri için düzenlenen Starway yıllık ödül töreninde yapılan bir basın toplantısında açıklandı.

Yılmaz, yeniden markalaşmanın, ağın konseptinde stratejik bir değişiklik yapma amacı taşıdığını ve daha dinamik ve çağdaş bir imaj yaratmayı hedeflediğini paylaştı. Şu anda Otium Hotels ağı 13 oteli kapsadığını ve hedeflerinin, önümüzdeki iki yıl içinde franchising anlaşmaları yoluyla yaklaşık 20 yeni oteli bünyeye katmak olduğunu söyledi.

Coral Group Hotels, üç marka altında faaliyet gösteriyor: Otium Hotels, Marvida Hotels olarak geçiş yapmakta olan, Türkiye’de üç oteli bulunan Seven Seas Resorts & Hotels ve Türkiye’de bir oteli, Mısır’da bir oteli bulunan Xanadu Hotels. Yeniden markalaşma sonrasında Marvida Hotels, yalnızca 4 ve 5 yıldızlı mülkleri içermeye devam edecek ve üç farklı tatil konsepti sunacak: kulüp, aile ve sadece yetişkinlere yönelik. Aile otelleri, çocuklar için hizmetlere vurgu yapacak ve Coral Family Club tesislerini işletecek. Sadece yetişkinlere yönelik oteller, dengeli beslenme ve spor programlarına odaklanacak.

Yılmaz, Coral Group Hotels’in bu yıl %94 ortalama doluluk oranı ile güçlü bir performans sergilediğini belirtti, ancak yılın başında Rus pazarından hafif bir talep düşüşü yaşandığını not etti. Otellerin 25 ülkeden turistlere hizmet verdiğini ve Rusların geleneksel olarak lider konumda olduğunu belirtti. Bayrak gemisi olan Xanadu otelinde, Rus turistler ziyaretçi sayısında İngiltere ve Almanya’dan gelen turistlerle birlikte ilk sırayı paylaşıyor ve pandemi sonrası bu ülkelerden gelen turist sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Ayrıca Orta Asya, Balkanlar, Baltık ülkeleri ve Polonya’dan gelen misafirlerde de gözle görülür bir artış yaşanıyor, bu da doluluk oranlarındaki genel artışa katkıda bulunuyor.