web analytics

15 Mayıs 2024, Çarşamba

“Ruslar en çok virüsü Türkiyeden aldı”, 1 Haziran’a kadar kayıp 354.6 milyon euro

“Ruslar en çok virüsü Türkiyeden aldı”, 1 Haziran’a kadar kayıp 354.6 milyon euro

Rusya Tüketici Haklarını Koruma ve İnsan Sağlığı Denetleme Merkezi (Rospotrebnadzor) Anna Popova, bugünkü basın brifinginde, uçuşların devam ettiği 30 ülkeden 21’inde son iki haftada ‘belirgin bir istikrarsızlık’ gözlemlendiğini dile getiren Popova, “Fakat en büyük rakamlar Türkiye’de kaydedildi” diye ekledi.

Rospotrebnadzor Başkanı, Rus turistlerin Türkiye’den çeşitli mutasyonlar getirdiğini kaydederek, “9 Nisan itibariyle 10 binden fazla örnek inceledik ve 193 mutasyon tespit ettik. Bugün itibariyle 128’i İngiltere varyasyonu. Bir hafta önce bu rakamın 101 olduğunu kaydetmek isterim. Bunlar büyük oranda Türkiye ve Tanzanya’dan getirildi” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, 15 Nisan’dan itibaren mayıs ayının sonuna kadar Türkiye girişli tur rezervasyonu yaptıran Rus turist sayısının 500 binin üzerinde olduğunu belirtti.

ATOR analiz departmanının verilerine göre ise 15 Nisan – 31 Mayıs tarihleri arasında Türkiye girişli tur rezervasyonu yapan toplam Rus turist sayısı 533 bin 200 kişi oldu.

‘Ruslar 1 Haziran’a kadar toplam 354.6 milyon euro tutarında Türkiye tur rezervasyonu yaptırdı’

Açıklamada, “Bu dönem için rezerve edilen turların toplam maliyeti 354 milyon 600 bin euro ya da 32 milyar ruble oldu” ifadelerine yer verildi. (Sputnik)