web analytics

02 Mayıs 2024, Perşembe

Rusya’da cash-back ile Türkiye ve Mısır tur satışları arttı

Rusya’da cash-back ile Türkiye ve Mısır tur satışları arttı

Rusya’nın iç turizmi teşvik etmek için uygulamaya koyduğu cash-back sistemi sayesinde, mart ayının üçüncü haftasında turizm harcamaları bir önceki haftaya kıyasla yüzde 20 artış gösterdi. Cash-back sisteminde, tatilciler ülke içinde bir tur için ödedikleri paranın bir kısmını devletten geri alıyor.

Programın üçüncü aşamasının startı 17 Martta verilmişti. Kommersant gazetesi, 18 Mart günü gerçekleşen tur satışlarının bir yıl öncesinde kıyasla 4,6 kat arttığına dikkat çekiyor.

Gazetenin konuştuğu tur şirketi temsilcileri de satışların pozitif bir dinamik sergilediğini belirtiyor. Level.Travel yetkilisi, Rusya sahillerinde tatil yapmak isteyenlerin satın aldığı turların 3,5 kat arttığını söyledi. Tüm rezervasyonlar içerisinde cash-back’li turların payı yüzde 61.

Rus turistlerin en çok tercih ettiği üç destinasyon ise Soçi, Kaliningrad ve St. Petersburg.

Kommersant, iç turizmdeki bu canlılığa rağmen ülke dışı tur satışlarında durgunluğunun devam ettiğini yazmakta. Level.Travel yetkilisi, geçtiğimiz hafta satılan yurt dışı tur sayısının 1,5 kat daha düşük çıktığını söyledi. Ancak yetkili, 2019’a kıyasla çoğu destinasyonun kapalı olduğuna dikkat çekiyor.

Şirketin geçen hafta sattığı Türkiye turu sayısı ise 2019’da satılan tur sayısından yüzde 45 daha fazla.

Travelata.ru yetkilileri de Türkiye turu satışlarında yüzde 10’luk artış gözlediklerini ifade ediyor. Mısır satışları ise yüzde 70 artmış.(Türkrus)