web analytics

18 Mayıs 2024, Cumartesi

Rusya’da yaz rezervasyonlarının lideri Türkiye

Rusya’da yaz rezervasyonlarının lideri Türkiye

Rusya’da 2022 yazı için tüm tatil satışların %70’inden fazlasını alan Türkiye, erken rezervasyon kampanyası çerçevesinde en popüler yabancı destinasyon haline geldi. Öte yandan 2022 yazında destinasyon fiyatlarının artması bekleniyor. Ancak diğer yabancı ülkeler de turlar daha pahalı hale gelebilir.

2022 yazı için tur operatörleri ile erken rezervasyon 1 Ekim’de başladı. Bazı bölgelerde taahhüt işleri henüz tamamlanmadı, ancak Türkiye, Yunanistan, Karayip ülkeleri ve bir dizi başka destinasyona turlar için satışlar açık.
Bu dönemde Türkiye, Rusya, Yunanistan, Mısır, Kıbrıs erken rezervasyon için en popüler destinasyonlar oldu. Ancak 2022 yazı için yabancı ülkeler arasında Türkiye erken rezervasyonlarda daha aktif.

Pazara göre, 2022 yazı için Türkiye fiyatları 2021’e göre %10-15 civarında daha yüksek fiyatlı. Ancak erken rezervasyon bittikten sonra fiyatların şimdikinden daha yüksek olacağı konuşuluyor.

Altı büyük tur operatörleri (Türkiye’deki tüm satışların %99’unu oluşturuyorlar) genel olarak erken rezervasyon talebinin sadece geçen yıl değil, 2018-2019’da da daha iyi olduğunu belirtiyor. (atorus.ru -Turizm Databank)