web analytics

Smartwings Prag – İzmir uçuşlarına başlıyor

Smartwings Prag – İzmir uçuşlarına başlıyor

Smartwings Hava Yolu Şirketi, 2024 yaz sezonu için uçuş noktalarını genişleterek, bu yıl beşinci yeni destinasyonunu duyurdu. Şirket, 30 Mayıs 2024 tarihinde Prag ve Türkiye’nin İzmir şehri arasında düzenli uçuşlara başlayacak. Ege kıyısındaki Türkiye’nin üçüncü büyük şehrine direkt uçuşlar, haftada iki kez, Pazartesi ve Perşembe günleri gerçekleştirilecek. Smartwings, yaz programı kapsamında Çek havaalanlarından toplam 74 destinasyona direkt uçuş sunacak.

QS1198 sefer sayılı uçuş, Vaclav Havel Prag Havalimanı’ndan 19:00’da kalkacak ve yerel saatle 22:35’te İzmir’e varacak. İzmir’den Prag’a dönüş uçuşu QS1199, yerel saatle 23:25’te hareket edecek ve ertesi gün gece yarısından sonra 01:10’da Vaclav Havel Havalimanı’na ulaşacak. Bu rota, 189 koltuk kapasiteli bir Boeing 737 uçağı ile hizmet verecek.

Çekya’nın en büyük hava yolu şirketi Smartwings, özellikle tatil destinasyonlarına yolcu kapasitesini artırarak ve yeni rotalar tanıtarak büyümeye devam edecek. Smartwings’in yaz uçuş programı, Prag’dan haftada iki kez doğrudan uçuşlarla 5 ek destinasyona daha yeni programlanmış uçuşlar sunacak:

  • Ponta Delgada (Azor Adaları, 15 Nisan’dan itibaren Prag’dan haftada iki doğrudan uçuş)
  • İzmir (Türkiye, 30 Mayıs’tan itibaren Prag’dan haftada iki kez)
  • Atina (Yunanistan, 31 Mayıs’tan itibaren Prag’dan haftada iki kez)
  • Brindisi (İtalya, 3 Haziran’dan itibaren Prag’dan haftada iki kez)
  • La Palma (Kanarya Adaları’nın beşinci en büyük adası, 4 Haziran’dan itibaren Prag’dan haftada bir kez)

Smartwings uçuşlarına olan yüksek talep nedeniyle, kapasite geçen yaz sezonuna kıyasla %16 arttırıyor.

Smartwings Grubu, uçuşlarını sadece Çek Cumhuriyeti’ndeki havaalanlarından değil, aynı zamanda Polonya, Slovakya, Portekiz, Almanya, Fransa, Kanarya Adaları ve Macaristan’daki havaalanlarından da gerçekleştirecek. Smartwings, yoğun yaz sezonunu kapsayacak 58 uçaklık bir filoyu devreye sokmayı planlıyor.

Smartwings, a.s., 27 yıldır faaliyet gösteren Çekya’nın en büyük hava yolu şirketidir ve Smartwings Grubu’nun bir parçasıdır. Gruba ait diğer şirketler arasında Smartwings Polonya, Sp. z.o.o., Smartwings Slovakya, s.r.o., ve Smartwings Macaristan, Kft. yer alıyor.