web analytics

Tayland Türk turist istemiyor

Tayland Türk turist istemiyor

Tayland, daha önce duyurulan 10 ülkeden, 1 Kasım’dan itibaren COVID-19 karantinasına olmadan46 ülkeden aşılı ziyaretçilere izin verecek.

Açıklama Tayland Başbakanı Prayuth Chan-Ocha tarafından önceki gün yapıldı. Duyuru, hükümetin daha önce uluslararası ziyaretçilere yeniden açma planı için önerdiği 10 ülkenin çok üzerinde oldu.

1 Kasım 2021’den itibaren, turistlerin aşı durumlarına ve ayrıldıkları ülkelere göre karantinasız olarak Tayland’a girmelerine izin verilecek.

Tayland’ın karantinasız girişe izin vermeyi planladığı 46 ülke ve bölge: Avustralya, Avusturya, Bahreyn, Belçika, Butan, Brunei, Bulgaristan, Kamboçya, Kanada, Şili, Çin, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya , Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İsrail, İtalya, Japonya, Letonya, Litvanya, Malezya, Malta, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Katar, Suudi Arabistan, Singapur, Slovenya, Güney Kore , İspanya, İsveç, İsviçre, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, ABD ve Hong Kong.

Listede Covid -19 sonuçlarının Türkiye’den çok daha olumsuz olan ülkelerin yer alması dikkat çekici !

Listede yer almayan ülkelerden Tayland’ı ziyaret eden tam aşılı yolcuların da zorunlu karantinaya girmeleri gerekmemektedir. Phuket Sandbox ve Samui Plus Sandbox programları kapsamında Tayland’a girmeleri gerekiyor. 1 Kasım 2021’den itibaren Sandbox programları, uygun Tayland vizesine, varışta vizeye veya vize muafiyetine sahip olduğunuz sürece herhangi bir ülke veya bölgeden gelen yolcular tarafından kullanılabilir. Program Bangkok, Pattaya, Hua Hin, Chiang Mai ve diğer önemli turistik yerlere genişletildi.

Detaylı bilgiye FTNnews daki haberimizden ulaşabilirsiniz.