web analytics

20 Mayıs 2024, Pazartesi

TUI yüksek fiyatlı destinasyonları işaret ediyor

TUI yüksek fiyatlı destinasyonları işaret ediyor

TUI Almanya CEO’su Marek Andryszak bu hafta Alman basınına yaptığı açıklamada, ülkedeki rezervasyonların hızının çok olumlu olduğunu ve daha yüksek fiyatlı ürünleri rezerve etme eğiliminde olduğunu söyledi.

Marek Andryszak’a göre; satış alan 10 yer şu sırada: Mallorca, Girit, Türk Rivierası, Rodos, Kos, Fuerteventura, Gran Canria, Tenerife, Mecklenburg-Vorpommem (Baltık Denizi kıyısında) ve İbiza.

önetici, kısıtlamalar azaldıkça satışların arttığına ve hatta en popüler destinasyonların bazılarında çift haneli büyüme ile 2019’un aynı dönemine ilişkin rakamların aşıldığı zirveler olduğuna dikkat çekti.

Sözleşmeleri güçlü bir büyüme gösteren ve satılan toplam seyahatlerin %70’ini temsil eden tur paketlerinin satın alınmasına yönelik açık bir eğilim var.

Daha yüksek ortalama fiyatlara sahip kombine ürünlerde daha büyük bir sözleşme var. TUI Almanya CEO’su, “Müşterilerimiz tatillerinde 2019’a kıyasla yaklaşık %25 daha fazla harcama yapıyor” dedi.

TUI Almanya müşterileri arasında ortalama kalış süresi, şu anda normal 8-10 ila 10-14 gün arasında değişmektedir ve ayrıca, daha büyük odalar, deniz manzarası ve ek yemek seçenekleri sunan daha yüksek kategorilerde daha lüks konaklama arayışına ek olarak.

Tur operatörünün müşterilerinin yarısından fazlası tatillerini esnek iptal seçenekleriyle rezerve ediyor. Destinasyonların ilk 10’unda çok iyi konumlanmış birkaç İspanyol var, ancak tur operatörü önümüzdeki haftalarda Türkiye’de Antalya’nın Girit’in önünde değişiklikler olabileceğine dikkat çekiyor.

TUI Almanya yöneticisi Stefan Baumert, en popüler destinasyonlar için yerlerin tükenme olasılığının şimdiden mevcut olduğunu söyledi. Buna cevaben, tur operatörü daha fazla hava kapasitesi ekliyor ve bunlara daha fazla otel kiralıyor.

TUIfly, özellikle bu yaz 22 uçakla çalışacak ve Temmuz ve Ağustos aylarında toplam 210.000 koltuk ile Mallorca’ya günlük uçuşlar sunacak. Ayrıca, Kanarya Adaları ile bu iki yoğun yaz ayı için 235.000 koltuklu ve Yunanistan ile haftada 50 olmak üzere toplamda 450.000 koltuk varsayarak haftada 70 uçuş gerçekleştirecek. (Turizmdatabank)