web analytics

02 Mayıs 2024, Perşembe

TÜRSAB’tan fahiş transfere karşı hareket

TÜRSAB’tan fahiş transfere karşı hareket

TÜRSAB, Atatürk Havalimanı’ndan aldığı iki Japon turisti Sultanahmet’teki otellerine 1550 TL’ye götüren acente için harekete geçti. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya gelecek rapor neticesinde acenteye ceza verilebileceğini söyleyerek “Turistler sahipsiz değil” dedi.

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan aldığı iki Japon turisti kalacakları Sultanahmet’teki otellerine 1550 TL’ye götüren acente için TÜRSAB harekete geçti. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya acenteye ceza verilebileceğini belirterek, “Turistler sahipsiz değil” şeklinde konuştu.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, ilgili birimlerin olayla ilgili olarak rapor hazırladığını bunun sonucuna göre acenteye ihtar ya da belge iptali cezası belirtti. Başkan Bağlıkaya, “Piayasa serbest ama turistler de sahipsiz değil.” açıklamasında bulundu.

Rapor neticesinde alınacak kararın acenteyi ihtar etme hatta belge iptaline kadar gidebileceğini vurgulayan Firuz Bağlıkaya, “Dünyanın bütün büyük metropollerinde turistler bu tip durumlarla karşılaşabiliyor. Biz ise TÜRSAB olarak turiste davranış biçiminde aşırı derecede hassasız.

Bizden önce böyle olaylara tolerans gösteriliyorsa da biz bunu yapmayacağız. Bu olayda da olduğu gibi olay bize intikal ettiği andan itibaren harekete geçtik. Komitenin hazırlayacağı rapora göre söz konusu acente disiplin komitesine sevk edilecek” ifadelerini kullandı.

Japon turistleri havalimanından Sultanahmet’e götüren acentenin Japon turistleri dolandırmadıklarını, fiyat listesine göre hareket ettiklerini söylerken, Bağlıkaya bu konu hakkında da açıklamalarda bulundu.

Firuz Bağlıkaya, “Fiyat yazdım demekle o iş olmuyor. Makul, mantıklı ücreti olmalı işin. VIP transferi olduğu için normal fiyatın yüzde 25-30 üzerinde olabilir ama % 300 olmaz” şeklinde konuştu.

Söz konusu acentenin “serbest piyasa var” şeklinde savunma yaptığı takdirde TÜRSAB’ın nasıl bir tavır takınacağını sorusuna Bağlıkaya, “Piyasa serbest olabilir ama turistler de sahipsiz değil. Bizim için önemli olan turistin mutluluğu. Bu sayede işini doğru yapan acentelerimizi de korumuş oluyoruz.

Haksız rekabetin önüne geçiyoruz. Ülkemize turist gelmediği zaman nasıl bir ekonomik sıkıntı yaşandığına geçtiğimiz yıllarda şahit olduk. 2017 toparlanma yılı oldu. 2018’de ise turist sayılarında rekorlar kırılması bekleniyor. Daha sezon başında böyle bir olay yaşanması hiç doğru değil. Bunları engellemek için ne gerekiyorsa yapacağız.” yorumunda bulundu.