web analytics

Uluslararası seyahat %70 Düştü

Uluslararası seyahat %70 Düştü

COVID-19 salgınına yanıt olarak getirilen seyahat kısıtlamaları küresel turizmi sert bir şekilde etkilemeye devam ediyor. Dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) 2020’nin sekiz ayında, ilk kez uluslararası seyahatlerde% 70’lik bir düşüş olduğunu gösteriyor.

En yeni UNWTO Dünya Turizm Barometresine göre, uluslararası seyahatler, geleneksel olarak yılın en yoğun iki ayı ve Kuzey Yarımküre yaz sezonunun zirvesi olan Temmuz ayında% 81 ve Ağustos ayında% 79 düştü. Ağustos ayına kadar yaşanan düşüş, 2019’un aynı dönemine kıyasla 700 milyon daha az seyahati oluşturuyor.Uluslararası turizmden elde edilen ihracat gelirlerinde 730 milyar ABD Doları tutarında bir kayıp oldu. Bu, 2009 küresel ekonomik ve mali krizinin ardından yaşanan kaybın sekiz katından fazla.

UNWTO Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, “Bu benzeri görülmemiş düşüş, dramatik sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açıyor ve milyonlarca iş ve işletmeyi riske atıyor” diye uyardı. “Bu, turizmi zamanında ve koordineli bir şekilde güvenli bir şekilde yeniden başlatmanın acil ihtiyacının altını çiziyor”dedi.