web analytics

08 Mayıs 2024, Çarşamba

Vakalar arttı, Rusya’da rezervasyonlar düştü

Vakalar arttı, Rusya’da rezervasyonlar düştü

Türkiye’de artan vakalar yüzünden Rusya’nın alabileceği olası kararlar, tur satışlarında düşüşe neden oldu. Rus basınına yansıyan haberlere göre, bazı tur acentaları son birkaç gün içinde satışların “yarı yarıya” azaldığını söylüyor.

Rospotrebnadzor başkanı Anna Popova’nın Türkiye’yi “riskli ülke” olarak nitelemesnden sonra hükümetin vereceği karar beklenirken, pek çok Rus turistin ihtiyaten turlar için ödeme yapmayı ertelemeyi tercih ettikleri belirtiliyor.

TourDom.ru portalının bazı turizm acentalarına dayandırdığı habere göre, bugün bakanlar kurulu toplantısında Türkiye’ye uçuşlarla ilgili karar çıkacağı tahminiyle, satışlarda düşüş yaşanıyor.

Bir acenta yöneticisi “Son birkaç gün içinde rezervasyonlar yarı yarıya kat azaldı” dedi. Bir başkası “Türkiye’ye uçuşların kısıtlanabileceği söylentileri birkaç gündür ortalıkta dolaşıyordu. Ancak dün, cuma günkü toplantıda ele alınacağı haberi gelince pek çok turist bekleme kararı aldı. Türkiye’ye genellikle günde 150-200 tur satıyoruz. Son 2 günde bizim satışlarımız yüzde 25 düştü ” diye konuştu.

Siteye konuşan bazı turizmciler de, Türkiye’nin gerekli her türlü önlemi aldığını ve gidip gelen turistlerden hep “olumlu yorumlar” aldıklarını ekledi.

Bu arada 7 Nisan’da Türkiye’de turizm sektörünün otel ve işletmelerinin çalışanlarına geniş çaplı bir aşılama kampanyasının başlatılması da “olumlu haber ve Türkiye lehine argüman” olarak yorumlandı.(Türkrus)