web analytics

TÜRSAB araç plakaları hakkında

TÜRSAB araç plakaları hakkında

TÜRSAB araç plakaları ile ilgili duyurusunda ,plaka edinme koşullarını ve fiyatını açıkladı.

Bu uygulamanın yararlı olduğu kuşku götürmez. Mesleğimizi belgeli olarak yapanlarla kaçak olanları bir ölçüde ayırt edebiliyoruz, diyebiliyor muyuz?

Sahiden öyle mi?

Onlarca Türsab plakası alıp bunları aylık 1500 ila 3500 tl arasında kiralayanları tespit edebiliyor muyuz? Tespit ettiklerimize, bu güne kadar ‘’İbret-i alem’’ olarak gösterebileceğimiz ne gibi bir yaptırım uygulanabildi?

Plaka, Türsab üyelerine yönelik bir ayrıcalık değil, ancak üye olanın kullanabildiği bir nevi belge. Yani mecbursunuz bunu almaya. Hem üye mecbur tutuluyor, hem de para talep ediliyor.

Bu belgeyi almadan da grubumu gezdirebilirim! diyemezsiniz.

Üyesi olduğumuz kuruluşun bu belgeyi para karşılığı vermesini, para vermezsen ben de sana bu plakayı vermem deme hakkı kuşkusuz yok.

Eğer bir bedel alınacaksa, bu o plakanın maliyetini aşmamalı. Maliyet bedeli 550 tl midir?

HANİ ÜYENİN CEBİNDEN YÖNETİM ELİNİ ÇEKECEKTİ !

Ederi, yani maliyeti bu mudur? Sorunun yanıtının olumlu olduğunu söyleyecek bir yönetim kurulu üyesi sanırım yoktur. Eğer maliyetin üzerinde bir fiyatı bildirerek üyeden aidat dışında gelir elde etme ,yani bir nevi ticaret yapmaya bu yönetim kalkışıyorsa, o zaman ‘’üyenin cebinden elimizi çekeceğiz, geçen yönetimlerle aramızdaki fark budur..!’’ diyenlerin bir zahmet Genel Kurullarda yaptıkları bu meyandaki konuşmalarına tekrar göz atmalarında yarar var.

TURİST TAŞIYAN ARAÇLARIN STANDARTLARI HAKKINDA YÖNETMELİK ÇIKARTANLAR ,ŞOFÖRLER İÇİN NE DİYOR?

Sorun sadece 550 tl değildir. Topkapı -Bayrampaşa minibüs şoförleri kadar bile kılık kıyafetinde özenli olmayan, leş gibi sigara koktukları yetmezmiş gibi saçı sakalı bile yağlı sürücülerle nasıl kaliteli bir servis vereceğiz sektör olarak? Bu konuda standardın getirilmesi görevi yönetimimizindir.

Eğer biz araçlara sadece turist taşıma belgesi veren ! bir kuruma dönüşmüşsek burada bir sıkıntı var demektir.

TAŞIMACILARI TÜRSAB ÜYESİ OLMAYA FİİLİ OLARAK ZORLUYORUZ.

Turist taşıyan taşımacılık yapan kuruluşların kendi içinde, Türsab dışında bir birliklerinin mutlaka olması şarttır. Acentacılık değil, sadece taşımacılık yapan, yapmak isteyenlerin Türsab üyesi olması koşulu bu insanların cebine doğrudan el atmaktan başka bir şey değildir. Taşımacılar bizim değil kendi birliklerinin üyesi olmak zorundadır.

Taşımacıları eğer aramızda tutmaya niyetliysek, o zaman tüm ilgili yönetmelikleri de, koşulları da taşımacılara, Türsab olarak kuralları getirmek zorundayız.