web analytics

09 Mayıs 2024, Perşembe

2023 Otel Konaklamalarında büyük düşüş!

2023 Otel Konaklamalarında büyük düşüş!

Haber aşağıda, bu haberi yaşayanlar galiba başka bir ülkede yaşıyor gibiler, Durumun farkında olmadıkları için hala otel yatırımları yapılsın nutku atıyorlar.

Otel gecelemelerine bakın, gerçek turist sayısını ve kalış sürelerini, ortalama gecelemeyi bulun.

Aralık ayı rakamları geldiğinde durum daha da net, çok daha büyük düşüşü ilan edecektir.

Rakamlar benim uydurmam değil, Bakanlığın resmi kayıtlarından alınma. Turizm iyi değil dedikçe karşımıza ‘’şu kadar turist geldi!’’ rakamı çıkartılıyor. Bunun yanına kaç turist, kaç gece, kaç para bırakıp geceledi, sorusunu sorduğumuzda,’’ 40 küsur milyar dolar gelirimiz var’’ !!! denip, konu kapatılıyor.

En ucuz, en kaliteli, en beğenilen yerlerimizde rakiplerimize göre en ucuz elemanları çalıştırarak turizmde başarıyı yakaladık!!! diyoruz. Eleman da bulamıyoruz, 3 katı maaşla yurt dışına atıyorlar kapağı.

Bari işin içinde olanlar kendilerini kandırmasalar,
daha iyi olmaz mı?

Yeni yatırım yerine, mevcudu restore etmek, yenilemek en acil ve doğru yaklaşımdır. Destek buna verilmeli, oniki ayda belki 1-2 ay dolacak tesis yapana değil.

Dünyada gelirler azalıyor, sosyal turizm ihtiyaçları ön plana çıkıyor, buna göre plan yapılmalı.

Otellerimizi hem ucuza, hem markalara peşkeş çekip ciro gelirinin içinden önemli bir payı zincir otel markalarına bırakırken, ayrıca çok yüksek oranlı satış komisyonları ödeyerek elimizdeki tüm geliri onlara kaptırıyoruz ülke olarak.

Yasal düzenleme yapılmalı acilen.

Müstemleke ülkesi bile bu kadar açık sömürülmüyor, bunu bilesiniz.

Deniz Tüfekçi

İşte haber;
Kültür ve Turizm Bakanlığı, otellerde geceleme verisini paylaştı.

İstanbul’da 12 puanlık düşüş!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, otellerde geceleme verisini paylaştı.

Yüzde 12,4 düştü Buna göre, yabancıların yaptıkları gecelemeler, Ocak-Kasım 2023’te % 12,4 daralarak 127 milyon dolayına geriledi. 2022’de 145 milyondu.

Tesislerde yabancı turist gecelemesi Turizm Databank‘ın Kültür ve Turizm Bakanlığı konaklama istatistiklerinden derlediği verilere göre, yabancıların yaptıkları gecelemeler, Ocak-Kasım 2023’te % 12,4 daralarak 127 milyon dolayına geriledi. 2022’de 145 milyondu.

Yerli gecelemeler de düştü

Diğer yandan tesislerde yerli turistlerin gecelemeleri de % 28,8 daralarak 91 milyondan 67 milyon dolayına geriledi. Bu dönemde yabancı ve yerli toplam gecelemeler de, % 17 düşerek 194 milyon dolayına indi.